Вінський і Ніколаєнко підуть "наліво" разом

Субота, 12 березня 2011, 15:30

П'ять українських лівих партій до осені планують об'єднатися.

Таке рішення було прийнято в суботу на форумі українських демократичних лівих сил, на якому були присутні керівники та представники партій "Народна влада", СДПУ, СДПУ(О), "Справедливість", Українська селянська демократична партія.

Як повідомив журналістам лідер партії "Народна влада" Йосип Вінський, представники лівих сил пропонують об'єднатися і іншим колегам по табору, передає Ліга.

Відповідаючи на запитання, коли планується створення єдиної партії, Вінський сказав: "Ми поставили собі план - 1 вересня".

У ході прес-конференції лідер партії "Справедливість" Станіслав Ніколаєнко висловив упевненість у тому, що до об'єднання "повністю або частково" приєднається Соцпартія.

Відповідаючи на питання щодо лідера майбутнього об'єднання, Вінський висловив думку, що "лідер сформується в ході політичного процесу". Він також підкреслив, що сам апріорі відмовляється від лідерства в новій партії.

Вінський також зазначив, що в даний час вирішується питання, свідоцтво якої з партій буде прийнято за основу. У той же час, за його словами, це не означає, що об'єднання візьме назву цієї партії. Питання назви також буде обговорюватися, а структура об'єднання буде вибудовуватися знизу від регіональних організацій.

Відповідаючи на питання про фінансування, лідери партій відзначили, що в даний час фінансування здійснюється за рахунок партійних внесків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування