Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича під носом розвіяли "прах Могильова" (Відео)

Вівторок, 15 березня 2011, 08:38

Низка громадських організацій проводять всеукраїнську акцію "Могильовщину - геть!" із вимогою усунути з посади міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Вона розпочалася в понеділок, 14 березня, біля адміністрації президента в Києві, а також обласних адміністрацій у містах по всій Україні.

У вівторок біля будівлі адміністрації президента з самого ранку стояв чоловік із плакатом "Могильовщину – геть" і написом на лобі "Голодую".

У понеділок активісти на асфальті розкидали маленькі листівки з портретами Могильова, на кожній з одного боку був шарж на голову МВС, а з іншого - його фотографія на трибуні Верховної Ради.

Як пише блогер Олена Білозерська, потім ці листівки згребли у металевий посуд, і один з організаторів підприємницького Майдану, Сергій Мельниченко, проти якого порушено кримінальну справу, урочисто ці папірці спалив. Після цього "Прах Могильова" розвіяли у повітрі, а потім підмели мітлою і згребли до "урни".

Активісти тримали плакати: "Могильовщину геть!", "Могильов псує імідж України в очах міжнародної спільноти", "Могильов дискредитує президента!", передає ТСН.

На акції було зачитано, а потім передано до адміністрації звернення до президента Віктора Януковича. У ньому йдеться про репресії і зловживання міліції: кримінальні справи і утримання в СІЗО активістів антиподаткового Майдану і "тризубівців", обшуки у журналістів, переслідування громадських діячів, катування і смерті у райвідділках, зростання злочинності.

Лідер партії ВГО "Порядок і достаток" Олександр Місюра над "урною з прахом" оголосив безстрокове голодування з вимогою припинення політичних репресій і відставки Могильова.

Зі свого боку, керівник департаменту зв’язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір заявила "Бі-Бі-Сі", що правоохоронці знають про акції представників громадських організацій і не збираються їм перешкоджати, а лише "охороняти громадський порядок".

"Як завжди, українська міліція забезпечуватиме охорону громадського порядку – ось і все, що ми робитимемо під час цих акцій", - заявила Кушнір.

Представники 14 об’єднань підприємців, правозахисних та громадських організацій заявили про проведення з 14 березня спільної всеукраїнської акції з вимогою припинити свавілля і звільнити Могильова від обов'язків міністра внутрішніх справ.

Зокрема, Харківська правозахисна група звинувачує Могильова у тому, що за час його керівництва МВС "міліція перетворюється в інструмент репресій" і не працює як правоохоронний орган, зросла кількість випадків тортур та смертей у відділках міліції.

Зі свого боку, підприємці закидають міністру внутрішніх справ те, що всупереч обіцянкам президента і прем’єр-міністра, на місцях переслідують підприємців, які брали участь у "податковому Майдані".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування