"Батьківщина": телеканали блокують Тимошенко

Вівторок, 15 березня 2011, 15:11

З початку року істотно посилилася тенденція до блокування появи лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко на телеекранах.

Як повідомляє прес-служба партії, про це свідчить "аналіз телевізійних новин та політичних ток-шоу".

"Так, у понеділок, 14 березня, Тимошенко подала до Генпрокуратури заяву про фальсифікацію представниками влади офіційного показника інфляції за 2010 рік", - зазначили у партії.

Тимошенко також заявила про вимоги фракції БЮТ включити до порядку денного роботи Верховної Ради проект документу, який зобов’яже владу проіндексувати зарплати, пенсії та соціальні виплати на реальний показник інфляції.

"Однак за дивним збігом обставин ця суспільно значуща інформація не потрапила в новини найбільших загальнонаціональних каналів", - заявила прес-служба "Батьківщини".

"Ми далекі від думки, ніби інформація, оприлюднена Юлією Тимошенко, виявилася не цікавою для телебачення, тому що практично всі провідні інтернет-видання опублікували її у себе як топ-новину", - йдеться у повідомленні.

"Отже, дуже схоже на те, що телеканали та їх власники вчергове отримали анонімні вказівки проігнорувати відповідні заяви та ініціативи партії і фракції", - зазначили у партії.

Прес-служба наголошує, що "показовою була і недільна телеаналітика, де роковини уряду Януковича-Азарова були висвітлені з неприхованим пієтетом, тенденційно, без жодного слова критики".

"Так само була заблокована і участь Юлії Тимошенко в будь-яких телевізійних шоу, посвячених цій темі, попри наші численні офіційні та неофіційні звернення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила прес-служба, з початку року Тимошенко лише один раз була присутня в прямому ефірі програми "Шустер Live" і жодного разу - в програмах Євгена Кисельова "Велика політика" та Андрія Куликова "Свобода слова".  

"Показовим є кількісне порівняння присутності Тимошенко в програмі у Шустера: за той же самий час у нього в ефірі нардеп-регіонал Володимир Олійник побував чотири рази, Ганна Герман, Інна Богословська, Олексій Плотніков – по тричі", - заявили у "Батьківщині".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування