У Азарова запевняють, що дефолт - казка

Вівторок, 15 березня 2011, 17:28

Розмови про дефолт України безпідставні.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Бандуров, повідомляє прес-служба Кабміну.

Бандуров зазначив, що останнім часом довіра до банківської системи в Україні зростає як у населення, так і у міжнародних кредиторів.

Він повідомив, що у 2009 році відтік депозитів населення з банківської системи склав 4 мільярди гривень, що, у свою чергу, впливає на ліквідність всієї банківської системи.

"Натомість у 2010 році обсяг депозитних вкладень становив понад 60 мільярдів гривень", - повідомляє прес-служба.

Водночас, за словами заступника міністра, зростає й міжнародна оцінка України: протягом 2010 року рейтинг держави зріс на три позначки.

Бандуров також зазначив, що результати випуску Україною єврооблігацій говорять про довіру до держави з боку міжнародних інвесторів: попит на них більш ніж удвічі перевищує пропозицію.

Як зауважив урядовець, фінансовим підтвердженням платоспроможності держави слугує такий показник, як залишок коштів на єдиному казначейському рахунку: навесні 2010 року залишки на казначейському рахунку становили 1,8 мільярдів гривень, а наразі - 24 мільярди гривень.

Крім того, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі зазначив, що значно збільшено золотовалютні резерви Національного банку, які становлять майже 37 мільярдів доларів.

"Тому я не бачу сенсу говорити про недовіру міжнародних інвесторів до України, і тим більше про дефолт", - наголосив Бандуров.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...