Мер Чернівців запевняє, що не тисне на свободу слова

Вівторок, 15 березня 2011, 19:01

Мер Чернівців Микола Федорук розцінює заяву про утиски свободи слова з його боку як непорозуміння і готовий нести відповідальність.

Про це йдеться в його заяві до уповноваженого Верховної Ради з захисту прав людини, міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" та Національної спілки журналістів України

"Як прикре непорозуміння розцінюю публічну заяву про утиски з мого боку свободи слова. Готовий нести передбачену законом відповідальність, якщо буде наведено хоч один факт мого втручання в редакційну політику друкованого чи електронного ЗМІ, перешкоджання професійній діяльності журналіста", - цитує заяву УНІАН.

На його думку, заява про утиски з його боку свободи слова стала одним з елементів політичної технології "окремих осіб, за вказівкою яких уже кілька місяців триває наступ на місцеве самоврядування у Чернівцях".

"Вірю, що нечесна гра окремих ділків від політики не дозволить розколоти колектив чернівецьких журналістів, посіяти в їх лавах протистояння та розбрат", - заявляє мер.

Федорук закликає журналістів бути об`єктивними і неупередженими, максимально оперативно і повно інформувати чернівчан, не займати позицію жодної зі сторін, задіяних у цьому процесі.

Також мер просить "Репортерів без кордонів", Національну спілку журналістів та Уповноваженого з прав людини вивчити стан з дотриманням свободи слова у Чернівцях, провести незалежне експертне опитування журналістів усіх місцевих ЗМІ та дати професійну оцінку ситуації, що склалася.

Як відомо, 12 березня група чернівецьких журналістів заявила про факти утиску свободи з боку мера міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування