Литвин каже, що у заторах винен Черновецький, а не Янукович

Четвер, 17 березня 2011, 13:12

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що міських заторах винні не перші особи влади, а керівництво столиці.

Про це йдеться в відповіді Володимира Литвина на запит "Газеты по киевски" з приводу перекриття доріг у Києві для проїзду керівних осіб держави.

Литвин вказав, що зараз "відповідно до Закону України "Про дорожній рух" - дороги не "перекривають", як ви пишете, а тимчасово обмежують транспортний рух на "на 10 хвилин до проїзду і на 3 хвилини після проїзду автомобілів Президента , Голови Верховної Ради , Прем'єр-міністра, а також глав іноземних держав...", - вказав спікер.

 "Обисто я почуваю дискомфорт від кожної поїздки по Києву, тому намагаюся приїжджати на роботу до 8 ранку і повертатися додому після 10 години вечора. Крім того, прошу регулювати рух так, щоб мінімізувати затримку транспорту під час моїх змушених переміщень по столиці. Зверніть увагу на терміни: регулювати, а не перекривати", - зауважив Литвин.

Литвин зазначив, що чує протести водіїв під час таких дій і чинить "аналогічним чином, коли сам за кермом".

"Я такий же киянин, як і всі, а у вихідні нерідко сам сідаю на кермо. Узагалі, усякий раз, коли можна уникнути протокольних поїздок, я з великим задоволенням добираюся до місця зустрічей і заходів пішки", - зазначив спікер.

"Як головний варіант рішення проблеми заторів у столиці, вважаю, що кияни, які обрали міську владу, повинні більш рішуче вимагати від неї вирішити проблему, яку уже не можна терпіти. Київська мерія повинна зрештою серйозно зайнятися транспортними проблемами міста: переплануванням і сучасним регулюванням транспортних потоків, спорудженням розв'язок, тунелів, віадуків і цивілізованою організацією паркування автотранспорту в Києві", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування