Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Бахрейні після розгону протестів почались арешти

Четвер, 17 березня 2011, 16:34

Декілька опозиційних лідерів та активістів були заарештовані у Бахрейні після жорсткого розгону демонстрантів на центральній площі столиці.

За даними державного телебачення "лідери громадянського спротиву" були заарештовані за спілкування з іншими країнами та приводили до вбивств та пошкодження будівель.

фото Al Jazeera/AFP

"Велика кількість опозиціонерів були заарештовані вночі, включаючи відомих лідерів. Солдати вривалися в будинки цих людей рано вранці та проводили арешти", - розповів кореспондент Al Jazeera.

Після цього протестувальники проігнорували заборону виходити на вулиці та зібралися в кількох передмістях столиці. Поліція розігнала їх, використовуючи сльозогінний газ та гумові кулі. Протести продовжуються в різних поселеннях.

У четвер Іран відкликав свого посла з Бахрейну на знак протесту проти розгону протестантів.

Як відомо, напередодні війська. Використовуючи вертольоти та танки, розігнали наметове містечко протестувальників у Манамі. Загинули щонайменше шість осіб, понад 1000 були поранені.

Це сталося лише через два дні після того, як на прохання монарха до Бахрейну під егідою Ради співпраці країн Перської затоки прибули близько тисячі співробітників сил безпеки Саудівської Аравії.

Цей крок викликав різке засудження з боку Ірану, де державною релігією є шиїтська течія ісламу.

Акції протесту у Бахрейні відрізняються від інших арабських країн. Тут відбувається протистояння між шиїтами та сунітами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування