Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Частина українців відмовилися повертатися з Японії

Четвер, 17 березня 2011, 19:48

Літак, який замовлено для евакуації українців з Японії, доставить на Батьківщину всього 137 осіб, хоча розрахований на 160 пасажирів.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров, передає "Сегодня".

"Виявили бажання вилетіти якраз біля 160 чоловік, але потім деякі відмовилися", - зазначив він.

Літак "Міжнародних авіаліній України" Боїнг-737 вилетів з Токіо у напрямку Токіо-Красноярськ-Київ. У Красноярську він зробить посадку для дозаправки, і далі буде летіти до Києва.

Орієнтовний час прильоту до Києва - 01.00 18 березня. Однак цей час може мінятися, що буде відомо після дозаправки в Красноярка.

Тим часом, у вечері в четвер над реактором номер два японській АЕС "Фукусіма", з'явився стовп білого диму.

За словами представника агентства з ядерної безпеки Японії Хідехіко Нісіями, це може бути викликане перегрівом відпрацьованого ядерного палива, повідомляє ВВС.

Спроби остудити водою зупинені реактори поки допомогли лише частково.

Японські інженери проводять широкомасштабну операцію по стабілізації реактора аварійної АЕС "Фукусіма-1", сильно пошкодженої в результаті землетрусу і цунамі.

Через високий рівкнь радіаційного зараження пожежникам не вдалося використати водяну гармату для охолодження відпрацьованих паливних стрижнів, щоб запобігти їх розплавленню.

Тепер третій і четвертий реактори поливають зі спеціального пожежного обладнання, і важких армійських вертольотів CH-47 Chinook.

Влада сподівається, що найближчим часом на АЕС відновиться подача електрики, що дозволить відновити роботу системи охолодження.

За останніми даними, жертвами землетрусу і наступного за ним цунамі стали 5178 чоловік.

Понад 8600 людей вважаються зниклими без вісті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування