Клюєв: у регіонах штучно завищили тарифи

П'ятниця, 18 березня 2011, 09:46

Перевірки роботи житлово-комунального господарства в окремих регіонах показали, що має місце штучне завищення тарифів.

Про це заявив агентству УНІАН перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи результати наради з питання заборгованості за газ, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, зокрема в Сумах, перевірки призвели до звільнення начальника облуправління ЖКГ і показали, що завищення тарифів відбувалося через завищення даних про знос інженерних мереж, використання застарілих норм споживання, внесення до структури тарифу рекламних і консалтингових послуг тощо.

Як заявив перший віце-прем'єр, "метою реформ в ЖКГ та приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є модернізація об'єктів галузі та підвищення якості послуг для населення".

"Ми не дамо наживатися на тарифах і паразитувати на державному та комунальному майні", - зазначив Клюєв.

Він повідомив, що доручення перевірити обґрунтованість підвищення житлово-комунальних тарифів отримали голови всіх обласних адміністрацій, КРУ, Фінмоніторинг, Держцінінспекція та Національна комісія регулювання електроенергетики України.

За словами Клюєва, всі компанії, що працюють у сфері житлово-комунального господарства, повинні бути перевірені.

Якщо після проведення перевірок ситуація в галузі не зміниться, і гроші будуть продовжувати виводиться в офшори і тінь, уряд буде ставити питання про відповідальність глав обласних адміністрацій, заявив перший віце-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування