Банкова відправить 50 чиновників до Гарварду

П'ятниця, 18 березня 2011, 12:18

50 державних службовців з Україною пройдуть тренінг в Школі державного управління імені Кеннеді при Гарвардському університеті.

Про це заявила журналістам на прес-конференції перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Вона зазначила, що в процесі підготовки і проведення реформ в Україні гостро постала проблема з кадрами.

"Президент у зв'язку з цим дав доручення створити президентський кадровий резерв "Нова еліта нації", а також розробити механізм відбору та залучення найталановитіших громадян до проведення реформ", - підкреслила Акімова.

Вона пояснила, що першим кроком в організації президентського кадрового резерву стане проведення пілотної програми підготовки лідерів державної служби, в рамках якої будуть відібрані 50 людей.

Їм буде надана можливість участі в програмах навчання у світових центрах у вересні 2011 року.

"Адміністрація президента підписала договір на проведення цієї програми з одним зі світових лідерів з підготовки держслужбовців - Школою державного управління імені Кеннеді при Гарвардському університеті", - додала Акімова.

Вона також запевнила, що держслужбовці будуть відібрані на основі "абсолютно прозорих процедур" до серпня.

За словами Акімової, для реалізації проекту кошти з державного бюджету залучатися не будуть. Навчання буде проводитися за рахунок підтримки міжнародних фондів, зокрема, Міжнародного благодійного фонду підтримки економічних реформ в Україні.
 
"50 студентів з України пройдуть тижневий тренінг у Гарварді, а після отримання перших професійних навичок повернуться в Україну, де будуть використовувати їх на практиці", - сказала чиновниця.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування