Українським "Євроньюзом" керуватиме журналіст, який працює в Лондоні

П'ятниця, 18 березня 2011, 12:27

Майже 80% української редакції "Євроньюз" у Ліоні сформовано, а керуватиме нею незалежний український журналіст, який працює в Лондоні.

Про це повідомив заступник гендиректора НТКУ з питань міжнародної співпраці й музичного й розважального мовлення Валід Арфуш у ході чату на "Телекритиці".

"Усе складається чудово. На даному етапі практично сформовано 80% редакції, яка перебуватиме в Ліоні. Є уявлення, хто керуватиме цією редакцією. Якщо все буде, як планували, то керівником буде незалежний український журналіст, який працює в Лондоні на Бі-Бі-Сі", - зазначив він.

"У терміни, слава Богу, вписуємося. Дата старту – як і раніше, 24 серпня 2011 року", - повідомив Арфуш.

"Що стосується української редакції, яка буде в Києві, то тут теж усе йде за планом, у цей момент ми активно займаємося підготовкою незалежного приміщення, а також формуванням української команди", - зазначив він.

"Над підготовкою "Євроньюз" працює велика команда, варто підкреслити роботу нашого міжнародного відділу на чолі з його керівником Вікторією Романовою", - додав Арфуш.

На запитання, за який термін Національна телекомпанія України планує повернути держбюджету 85,5 мільйонів гривень, які Кабмін виділив на "Євроньюз", він відповів лише:

"Це державний проект, при цьому перед нами стоїть завдання, щоб "Євроньюз" став прибутковим, щоб ми більше не просили на це гроші в держави. Ми сподіваємося, нам удасться це зробити".

А на запитання, яка буде зарплата журналіста "Євроньюзу", Арфуш відповів: "Середня зарплата в журналіста "Євроньюз" буде 2 тисячі євро. За європейськими нормами, враховуючи податки, це не велика зарплата, середня європейська норма".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування