Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Повітряний простір Лівії взяли під контроль. У Тріполі захопили українця

Неділя, 20 березня 2011, 17:28

США і Великобританія в ході першого етапу спільної операції міжнародної коаліції з блокування повітряного простору Лівії вразили 20 з 22 намічених цілей.

Про це заявив представник армії США підполковник Джеймс Стокман, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Бі-бі-сі.

У ході першого етапу французькі ВПС завдали ударів по бронетехніці сил лівійського лідера Муамара Каддафі поблизу Бенгазі - це головний оплот лівійської опозиції на сході Лівії. Силами США і Великобританії по Лівії було випущено за різними даними 110-112 крилатих ракет "Томагавк".

Норвегія і Данія заявили про перекидання своїх літаків на бази в Італії. У неділю ВПС США і Великобританії також завдали ударів по Лівії.

Лівійські ЗМІ заявили про загибель 64 людей, більше 150 людей отримали поранення.

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Майкл Маллен заявив, що союзникам вдалося в неділю "закрити" повітряний простір країни.

Разом з тим, є повідомлення, що урядовим силам вдалося дістатися до центру міста Місурата.

Крім того, в неділю в Тріполі був захоплений італійський корабель, на борту якого було вісім громадян Італії, двоє громадян Індії і один українець.

Між тим, Росія, Китай і Індія висловили стурбованість несумірної міццю, яку західні країни застосували щодо Лівії. Бомбардування Лівії також засудили представники Африканського Союзу і Ліги арабських держав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування