Фонд держмайна помирився з росіянами

Понеділок, 21 березня 2011, 14:47

Фонд держмайна підписав мирову угоду з Брянським машинобудівним заводом (Росія) у справі компанії "Луганськтепловоз".

Як заявили в прес-службі ФДМ, мирова угода була затверджена Господарським судом Києва 21 березня, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Угода передбачає, що сторони відмовляються від взаємних претензій і штрафних санкцій один до одного.

Як відомо, 15 червня 2010 ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" входить в "Трансмашхолдинг" Брянський машзавод (той запропонував за нього 410 мільйонів гривень при стартовій ціні 400 мільйонів) і 26 червня підписав з ним угоду купівлі-продажу.

Однак 1 вересня, фонд запропонував машзаводу розірвати угоду купівлі-продажу, оскільки російська компанія не сплатила за покупку.

"Трансмашхолдинг" ж вважав, що вже заплатив за держакції 58,5 мільйонів доларів (близько 465 мільйонів гривень), коли приватизував "Луганськтепловоз" у 2007 році.

У 2009 році за рішенням суду цей конкурс був визнаний незаконним, і фонд повинен був повернути покупцеві ці 58,5 мільйона доларів, чого не зробив.

Через розбіжності між "Трансмашхолдингом" і ФДМ щодо того, як повинні відбуватися взаєморозрахунки за підсумками двох конкурсів, сторони вели судову тяганину.

У жовтні 2010 року суд першої інстанції розірвав угоду купівлі-продажу, але в грудні апеляційний суд врахував аргументи російського інвестора і скасував таке рішення, після чого Кабмін дозволив ФДМ укласти з російською стороною мирову угоду на основі взаємозаліку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News