Янукович дозволив відправити у Лівію десантний корабель

Понеділок, 21 березня 2011, 14:58

Президент Віктор Янукович увів у дію рішення РНБО про гуманітарну місію України у Лівії.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

Зокрема, згідно з цим документом, Міноборони має вжити заходів для забезпечення евакуації громадян України з Лівії з використанням великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський" та забезпечити готовності літаків ІЛ-76МД та АН-26 "Віта" до здійснення гуманітарної місії.

Мінінфраструктури та МЗС повинні вжити невідкладних заходів щодо здійснення евакуації українців до сусідніх з Лівією держав, у тому числі із залученням в установленому порядку українських та іноземних суден, які знаходяться в Середземному морі.

Крім того, згідно з рішенням РНБО, МНС має забезпечити готовність державного підприємства "Мобільний рятувальний центр МНС України" до участі у здійсненні рятувальних операцій у Лівії.

У свою чергу Кабмін повинен вжити заходів щодо матеріального та фінансового забезпечення гуманітарної місії з евакуації громадян України з Лівії, а МЗС - підтримувати постійний контакт з міжнародними партнерами України для одержання інформації щодо виконання резолюцій Радбезу ООН.

Також МВС та адміністрація Державної прикордонної служби мають вжити заходів щодо запобігання нелегальній міграції у зв'язку з подіями у Лівії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News