ЯНУКОВИЧ ВЖЕ ХОЧЕ ПРОДАТИ ЧАСТИНУ "НАФТОГАЗУ"

Понеділок, 21 березня 2011, 15:29

Президент Вiктор Янукович не виключає можливостi продажу частини НАК "Нафтогаз України".

Про це він сказав на засiданнi керiвної ради комiтету з економiчних реформ у понедiлок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Говорячи про енергетичну стратегiю розвитку України, президент зазначив, що цей документ має мiстити комплекс заходiв для надiйного забезпечення споживачiв природним газом i продуктами нафтопереробки.

"Для отримання цього результату нам необхiдно залучити кошти на зовнiшнiх i внутрiшнiх ринках для забезпечення фiнансової стабiлiзацiї НАК "Нафтогаз України" та реалiзацiї iнвестицiйних проектiв компанiї, створити на її базi прозору й ефективну вертикально iнтегровану компанiю", - сказав він.

"Якщо для цього необхiдно поступитися частиною компанiї i продати на мiжнародних бiржах певну частину акцiй, на це треба йти", - додав Янукович.

При цьому Янукович наголосив, що для оздоровлення фiнансової ситуацiї компанiї не можна "тiльки вести розмови".

Крiм того, Янукович нагадав, що з 1999 року й до сьогоднi заборгованiсть пiдприємств ЖКГ перед НАК "Нафтогаз Україна" сягнула 13 млрд грн, з яких 4 млрд - тiльки цього року.

Звертаючись до учасникiв засiдання, президент наголосив на необхiдностi розробки плану щодо забезпечення нафтопереробних заводiв необхiдними обсягами сировини, зокрема за рахунок використання в аверсному режимi нафтопроводу "Одеса-Броди".

Янукович сказав, що цей план має бути поданий на його розгляд найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування