Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні можна було купити секретні документи за 6 гривень

Вівторок, 22 березня 2011, 09:33

В Україні можна придбати документи з грифом "для службового користування", заплативши за кожен лише 6 гривень.

Про це написав у своєму блозі експерт з конкурентної розвідки та пошуку інформації Андрій Масалович, повідомляє газета "Сегодня".

"Стосовно України можу підказати один нетривіальний спосіб. Якщо документ держслужби з грифом ДСК ("для службового користування") не вдається знайти пошуковиком, в Україні його можна просто купити", - зазначив він.

"Зайдіть на який-небудь український портал з нормативною базою, наберіть номер потрібного вам наказу чи циркуляру "Для службового користування", і вам запропонують цей документ всього за 6 гривень", - пише Масалович.

 

У коментарі виданню він також додав: "Документ можна оплатити анонімно, через гаманець Webmoney. На одну третину - це шахрайство з боку господарів баз: ти платиш, але документ тобі не надсилають".

"Так йде справа з серйозними документами, наприклад, наказами СБУ. До речі, деякий час тому можна було завантажити і їх - у мене є підстави так стверджувати", - зазначив Масалович.

У свою чергу, компанії, що оперують базами вітчизняного законодавства, в один голос стверджують, що ситуація, описана Масаловичем, неможлива.

"У нас самих немає доступу до документів з грифом "ДСК". Документ, який він наводить у приклад (постанова НКРЕ за 2008 рік) був відкритий в постановочній частині, гриф стосувався лише його доповнення", - пояснила співробітник компанії "ЛIГА Закон" Олена Маликова.

Крім того, віце-президент ЗАТ "Інформтехнологія" (власник системи Нормативні акти України) Юлія Полубинська заявила: "Документи з грифами "таємно" і "для службового користування" у нас в базу ніколи не потрапляють".

Також політолог і у минулому держслужбовець Віталій Кулик зазначив, що зараз, дійсно, "крамничка прикрилася", але ще зовсім недавно успішно працювала.

"Постраждав чоловік - системний адміністратор одного з міністерств, через якого йшли витоки. Він звільнений і проти нього порушено кримінальну справу. Судячи з усього, витік йшов з депозитарію Мін'юсту, куди повинні потрапляти всі документи з грифом "ДСК", - сказав він.

"Природно, вони не повинні з'являтися у відкритому доступі. Втім, і зараз деякі документи можна отримати, є такі торговці", - розповів Кулик.

У той же час, прес-секретар Мін'юсту Лія Ільченко заявила: "Проблем з витоком документів з грифом "ДСК" у нас не виникало".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...