Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко готовий не читати справу, лише б вийти

Вівторок, 22 березня 2011, 17:07

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий відмовитися від ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, порушеної проти нього, заради звільнення його з-під арешту.

Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Він зазначив, що кілька днів тому звернувся до слідчого, який займається справою Луценка, з пропозицією, що він і його підзахисний відмовляться від ознайомлення з матеріалами справи, а слідчий при цьому замінить екс-міністру запобіжний захід на інший, який не буде пов'язаний з позбавленням волі .

Фомін виступив з такою пропозицією, виходячи з того, що Печерський райсуд Києва при здійсненні арешту Луценка керувався тим, що він нібито дуже повільно знайомився з матеріалами кримінальної справи.

Таким чином, у разі завершення ознайомлення з матеріалами справи, була б усунута причина, на яку посилався суд, заарештовуючи Луценка.

Проте у відповідь слідчий повідомив, що звільнення Луценка з-під варти неможливо.

Фомін висловив надію, що позиція слідчого може змінитися після заяви, зробленої у вівторок першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, про те, що Генпрокуратура перегляне необхідність утримання під вартою колишніх високопоставлених осіб зі складу попереднього Кабінетуміністрів, які вже завершили ознайомлення з матеріалами порушених проти них кримінальних справ.

Як відомо, Генпрокуратура пред'явила Луценко низку звинувачень, зокрема в незаконному нарахуванні пенсії його водієві, в незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президента Віктора Ющенка в 2004 році.

Крім цього, Луценку інкримінують порушення положень постанови Кабміну про обмеження витрат в держструктурах у зв'язку з фінансовою кризою, коли МВС організовувало в 2008 і 2009 роках святкування Дня міліції в палаці "Україна" в Києві.

Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року, а наступного дня Печерський райсуд Києва змінив йому запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою на строк до 27 лютого.

Після цього термін арешту був продовжений ще на 2 місяці - до 27 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...