Палестинець сам розповів, як Моссад викрав його з України

Вівторок, 22 березня 2011, 18:12

Заступник директора єдиної в Секторі Газа електростанції Дирар Абусісі розповів подробиці свого викрадення адвокату.

Його слова наводить Палестинський центр з прав людини.

За словами Абусісі, 19 лютого у вагон, у якому він їхав у Київ з Харкова, увійшли три чоловіка, двоє з них у військовій формі. "Вони попросили його показати паспорт, але він відмовився. Вони почали йому погрожувати й силою забрали документ. Потім вони силоміць змусили його вийти з поїзда на станції біля Полтави", - говориться в повідомленні.

"У цей час Абусісі вже був у наручниках і з мішком на голові", - повідомляє адвокат.

Палестинця транспортували в машині в Київ. Там його тримали у квартирі, де були ще 6 осіб, які представилися членами Моссад.

За словами Абусісі, члени Моссад допитали його одразу, а потім транспортували на літаку.

"Переліт тривав 4 або 5 годин і приземлився в невідомому Абусісі місці. Через приблизно 30 хвилин літак знову злетів", - сказано в повідомленні.

Переліт тривав близько години, після чого палестинець опинився в Ізраїлі. Абусісі також розповів адвокатові, що в протягом 25 днів йому відмовляли в контакті з адвокатом. За його словами, весь цей час його напружено допитували.

Палестинський центр з прав людини також зазначає, що після того, як з'ясувалися деталі викрадення, вони "сумніваються, чи була участь міжнародних сторін, особливо оскільки Абусісі не був арештований українською владою", - відзначається в повідомленні.

У той же час у вівторок мировий суд Петах-Тікви продовжив на дві доби термін попереднього арешту Абусісі.

Його адвокати відмовилися коментувати це рішення у зв'язку із забороною на публікацію будь-яких подробиць цієї справи, повідомляє  IzRus.

Разом з тим, адвокати відзначили, що Абуcісі заперечує інкриміновані йому обвинувачення в причетності до терористичної діяльності.

Також у вівторок друзі й члени родини Абусісі провели сидячий страйк перед штаб-квартирою ООН у Секторі Газа. Вони вимагали його звільнення, повідомляє Ma'an news.

"Родина Абусісі засуджує цю ізраїльську спробу опорочити репутацію грамотних палестинців", - заявила сестра викраденого заступника директора електростанції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування