Німці обіцяли допомогти українським опозиціонерам

Середа, 23 березня 2011, 17:45

Депутати німецького Бундестагу готові надавати допомогу українським колегам, які зараз перебувають в опозиції.

Як заявила депутат парламенту Німеччини Віола фон Крамон у Берліні на зустрічі з народними депутатами України з опозиційних фракцій, допомога надаватиметься в рамках програми Бундестагу "Парламентарії захищають парламентаріїв".

Як повідомив депутат від НУНС Юрій Стець, ця програма передбачає захист членів парламентів інших країн, в тому числі й колишніх депутатів, від усіх видів політичних переслідувань, передає УНІАН.

За словами Стеця, зараз в Берліні, крім нього, перебувають депутати Володимир Ар`єв, Олесь Доній (НУНС) та Андрій Павловський (БЮТ).

Депутати розповіли німецьким колегам про факти політичних переслідувань опозиції, арешти активістів, тиск з боку владних структур на релігійні громади, обмеження свободи слова.

За словами Стеця, він не очікував, що представники Бундестагу та представники Європейського Союзу в Німеччині, громадські діячі дуже обізнані про ситуацію в Україні, і "вони вже не соромляться, як раніше, дипломатично коментуючи те, що в Україні є загроза знищення демократії".

"На нашій подіум-дискусії були присутні багато німецьких журналістів, які теж дуже обізнані з українськими реаліями", - розповів депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування