Фюле розповів, що Тимошенко пообіцяла йому конструктивну опозицію

Четвер, 24 березня 2011, 17:19

Швидкість та глибина зближення Європи і України буде визначатися повним шануванням прав людини, демократичних принципів та верховенства права.

Про це заявив Єврокомісар Штефан Фюле після зустрічі з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє його прес-служба.

"Я наголосив, що шанування прав людини, демократичних принципів та верховенства права є засадничими принципами, які нас тісно об’єднують. Поступки щодо цих принципів неможливі", - зазначив єврокомісар.

"У розмові з Тимошенко я підтвердив позицію, що норми кримінального права не мають використовуватися для досягнення політичних цілей", - додав він.

"Ми погодилися з тим, що процес просування реформ, необхідних для зближення України з ЄС, потребує залучення опозиції. Як лідер опозиції, Тимошенко наголосила, що вона відіграватиме в цьому контексті конструктивну роль, зокрема у питанні виборчого кодексу", - заявив Фюле.

"Необхідним при цьому є всеохопність та максимальна прозорість реформ у конституційній, виборчій та судовій сферах", - додав він.

Говорячи про стосунки між ЄС та Україною, співрозмовники наголосили на своїй рішучості досягти позитивних результатів, у яких зацікавлені всі українці.

"Я сподіваюся на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та про глибоку і всебічну зону вільної торгівлі протягом цього року", - уточнив Фюле.

Єврокомісар поінформував Тимошенко про нещодавній поступ у цій сфері.

"Перші місяці 2011 року дали кілька додаткових результатів: Україна та ЄС підписали Меморандум про порозуміння з Національної індикативної програми для України, бюджет якої на найближчі три роки складає 470 мільйонів євро", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News