Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друзі Тимошенко закликали Януковича уникати спокуси

Четвер, 24 березня 2011, 17:47

Європейська народна партія засуджує триваюче погіршення політичної ситуації в Україні, включаючи безпрецедентний тиск на опозицію та її лідера Юлію Тимошенко.

Про це йдеться в заяві Саміту ЄНП по Україні, яка оприлюднена на сайті партії "Батьківщина".

"Хоча ми вітаємо той факт, що після трьох місяців підписки про невиїзд Тимошенко змогла відвідати Брюссель, ми визнаємо, що це стало можливим тільки після дуже потужної підтримки та прояву солідарності з боку ЄНП та європейських лідерів", - зазначається в заяві.

В ЄНП заявили, що "Україна віддаляється від важливих цілей демократизації, європеїзації і модернізації".

"Якщо так триватиме і надалі, такий напрямок загрожує стати повністю несумісним із заявленим наміром про зближення з Європейським Союзом в рамках угоди про асоціацію", - вважають партійці.

"ЄНП глибоко занепокоєна зростанням кількості свідчень того, що судова система України та її правоохоронні органи все більше використовуються українською владою як політичний інструмент залякування і переслідування опозиції, громадянського суспільства та засобів інформації", - йдеться в заяві.

ЄНП закликає президента Віктора Януковича й українську владу "виправити таку ситуацію та гарантувати інклюзивність і відкритість політичного простору України".

Крім того, ЄНП закликає Януковича "уникати спокуси непрозорим шляхом змінити закон про парламентські вибори на користь своєї власної партії та для власної політичної вигоди".

Повідомляється також, що в рамках саміту лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з президентом Ради Європейського Союзу Германом Ван Ромпеєм.

"Нам дуже важливо не втрачати увагу до того, що відбувається в Україні та між Україною і Європейським Союзом. Це взаємопов'язані процеси", - сказав Ван Ромпей.

У свою чергу, лідер партії "Батьківщина" висловила Ван Ромпею подяку за підтримку та солідарність.

"Європейська Україна - це набагато більше, ніж її влада. Я високо ціную те, що європейські лідери це розуміють і підтримують співпрацю як з представниками опозиції, так і представниками громадянського суспільства", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...