У "Регіонах" запевняють, що Янукович не симулює

Четвер, 24 березня 2011, 21:05

Команді президента Віктора Януковича за рік вдалося зробити більше кроків на шляху до євроінтеграції, ніж попереднім керівникам країни за 5 років.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, глава постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Іван Попеску, коментуючи заяву екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що влада "симулює" бажання і старання підписати угоду асоціації з Євросоюзом.

"Колишні чиновники протягом багатьох років тільки обіцяли рухатися в напрямку євроінтеграції. Але абсолютно нічого не робилося. Це був період застою", - зазначив він.

"Реальні кроки щодо прискорення підписання договору про асоціацію, угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС та безвізовий режим були зроблені тільки за останній рік, коли змінилася влада в Україні", - підкреслив Попеску.

Як нагадав депутат, одним з перших кроків було прийняття закону про основи зовнішньої і внутрішньої політики, в якому було задекларовано курс України на євроінтеграцію.

"На основі цього закону ми почали працювати. У нас налагодилися дуже активні контакти з нашими партнерами в Євросоюзі, і зараз вже можна говорити про те, що ми вийшли на фінішну пряму для затвердження в Україні так званих чотирьох основних європейських прав і свобод - свободи переміщення товарів, послуг, капіталу, а також вільного пересування людей між Україною і ЄС", - зазначив парламентарій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...