БЮТ: за "плівками Мельниченка" необхідно посадити половину уряду

Четвер, 24 березня 2011, 22:27

Змусити бізнесмена Віктора Пінчука поділитися майном і телеканалами - одне з завдань справи проти Леоніда Кучми.

Таку думку озвучив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі телеканалу ТВі.

Він висловив переконання, що причина висунення обвинувачення Леоніду Кучмі в перевищенні влади, не свідчить про бажання розкрити справу.

"На мою думку політична складова домінує", - заявив Томенко.

Він нагадав, що на "плівках Мельниченка" зафіксовано багато розмов, що компрометують колишніх та нинішніх високопосадовців.

"Як не парадоксально, але спроба нинішньої команди очолити кампанію "Україна без Кучми", передовсім, направлена проти них… Адже, якби ми жили в демократичній країні, то ті фрагменти (плівки, що компрометують високопосадовців) мали б демонструвати по телебаченню", - вважає віце-спікер.

На думку Томенка, висунення обвинувачень проти Кучми б’є і по команді Януковича.

"Тепер, пішовши цим прецедентом, кожен громадянин повинен вимагати у Генпрокуратури паралельно відкривати справи проти Миколи Азарова, проти Януковича… Якщо записи є автентичними, то треба посадити половину уряду, половину голів обласних адміністрацій, велику команду адміністрації президента, ну і значну кількість людей при владі, бо вони були системною, інтегральною складовою команди Леоніда Кучми", - вважає віце-спікер.

На думку Томенка, висунення обвинувачення Леоніду Кучмі має на меті спростувати обвинувачення в вибірковому застосуванні права в Україні: "Як я собі уявляю, в задумці політтехнологічній виглядало так, що Кучма є вагомою фігурою, що може урівноважити Тимошенко разом з Луценком і всіма іншими".

Ще однією причиною переслідування Кучми правоохоронцями є бажання отримати частину статків мільярдера Віктора Пінчука, зятя Леоніда Кучми.

"Змусити його поділитися майном і телеканалами - одне з завдань справи проти Кучми", - вважає Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування