Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: В Україні силовики шантажують і тиснуть на громадян

П'ятниця, 25 березня 2011, 10:02

Німецький євродепутат від Європейської народної партії Міхаель Ґалер вважає, що в Україні силові структури шантажують і тиснуть на громадян.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, коментуючи візит лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко до Брюсселя.

"Якщо Україна хоче наблизитися до ЄС, політична культура цієї держави повинна змінитися. Ми бачимо, що, за опитуваннями, популярність пана Януковича суттєво впала. Він незначно випереджає Тимошенко. Причина у багатьох невиконаних обіцянках (президента) й у тому, що силові структури шантажують і тиснуть на громадян", - сказав Ґалер.

Він також висловив переконання, що рейтинг Януковича порівняно з Тимошенко й надалі продовжуватиме падати.

У свою чергу голова Європейської народної партії Вілфред Мартенс сказав, що ЄНП "глибоко занепокоєна збільшенням кількості свідчень того, що українська судова система й правоохоронні органи все більше використовуються українською владою як політичний інструмент для залякування та переслідувань опозиції, громадянського суспільства і засобів масової інформації".

Як зазначає Радіо Свобода, у середовищі європейських політиків Тимошенко "сприймається як лідер провідної опозиційної сили України та якоюсь мірою як жертва переслідувань нинішньої влади".

Як відомо, партія "Батьківщина" входить до ЄНП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування