"Регіонали" готові проштовхнути в Раді підняття прапора СРСР

П'ятниця, 25 березня 2011, 10:15

Парламентська більшість планує підтримати законопроект про підняття червоного прапора поруч із державним на День перемоги.

Про це повідомив Радіо "Свобода" заступник голови фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов.

"Я б звернувся до всіх обласних рад, щоб вони підтримали це рішення. Сподіваюся, що ми відкинемо чвари, що розділяли наше суспільство. Особливо я б звернувся до обласних рад Західної України, щоб вони також розглянули це питання", - заявив Лук’янов.

Як відомо, раніше депутати місцевого рівня ухвалили рішення про те, що у Житомирський області, в Одесі та у Севастополі на День перемоги біля адміністративних установ будуть офіційно піднімати червоний Прапор Перемоги – прапор СРСР.

А група народних депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком запропонувала Верховній Раді ухвалити, що червоний прапор на 9 травня підійматимуть по всій Україні.

Голова фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк заявив Радіо "Свободі", що на ухвалення такого рішення в обласних радах західних областей України немає жодних шансів.

"Не треба знову розділяти Україну на Західну і Східну по релігії, по мові, по Бандері, тепер по червоних прапорах!", - закликав він.

"Я звернувся з депутатським зверненням до голови обласної ради Олександра Сича з проханням негайно скликати позачергову сесію обласної ради у випадку, якщо Верховна Рада ухвалить цей закон, із метою не допустити такої ганьби, на території Галичини і Прикарпаття зокрема", - повідомив Романюк.

Водночас, депутат Севастопольської міської ради від Прогресивної соціалістичної партії України Євген Дубовик заявив:

"Фашизм в Україні підіймав голову, а тепер практично став на ноги за Януковича. Ми вирішили показати всьому світові, що не всі в країні підтримують цю прозахідну, профашистську теорію, а, можливо, тепер і практику, коли націоналісти йдуть центром Києва з фашистськими вітаннями та знаками".

А депутат Верховної Ради від НУНС Юрій Стець вважає, що це міністр освіти "Діма Табачник та його якісь друзі вирішили переписати історію моєї країни і вирішили знову внести розкол у наше суспільство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування