Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У чотирьох арабських державах масові акції протесту та постріли

П'ятниця, 25 березня 2011, 16:49

Сирійські правоохоронці відкрили вогонь в демонстрантів в Сирійському місті Дераа.

Як повідомляє CNN з посиланням на очевидців, 15 осіб загинули.

В п'ятницю після молитви, демонстранти пройшли по Дері маршем, який вони назвали "Днем гідності". 

 Photo by AFP

Вони повалили статую екс-президента Сирії Хафеза Аль-Ассада та спалили постер його сина, нинішнього президента Башара аль-Ассада.

В цей момент поліція відкрила вогонь.

Водночас влада Сирії заявляє, що демонстранти були озброєні. Також влада повідомляє, що в Дамаску пройшли акції на підтримку діючого президента Башара аль-Ассада.

Також протести поширилися по всій Сирії, в тому числі і в столиці Сирії в Дамаску. Однак їх розігнала поліція.

У четвер сирійський уряд заявив, що, в рамках ряду реформ, він візьме до уваги можливість скасування надзвичайного стану в країні.

У столиці Йорданії також відбулися сутички сотень опонентів та прихильників короля Абдалли, повідомляє ВВС.

Демонстрація пройшли з вимогами політичних реформ. Багато протестувальників отримали поранення, коли прихильники короля почали кидати в них каміння. Постраждали близько 100 осіб.

В Ємені в п'ятницю також тривали акції протесту. Демонстранти, які вимагають відставки діючого президента Алі Абдалли Салеха, назвали його "Днем відставки".

КПП на підходах до центральної площі столиці Ємена

Сам Салех у п'ятницю у своєму зверненні знову відмовився йти у відставку, зазначивши, що готовий передати владу лише у "відповідальні, а не брудні руки".

Наприкінці своєї промови він висловив сподівання, що п'ятниця 25 березня стане "днем миру та взаємоповаги", передає Al Jazeera.

На вулиці у п'ятницю також вийшли протестувальники від шиїтської опозиції в Бахрейні, незважаючи на надзвичайний стан, який діє в країні.

У кількох населених пунктах відбулися сутички між демонстрантами та поліцією. У першій половині дня над острівною державою літали два винищувачі, ввечері небо патрулюють вертольоти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування