Янукович запросив в Україну гостей

Субота, 26 березня 2011, 09:28

Україна проводить послідовну політику із розбудови взаємовигідних партнерських відносин з країнами Південного Сходу і Тихоокеанського басейну.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній прес-конференції зі своїм в’єтнамським колегою Нгуєн Мінь Чієтом.

Він також підкреслив, що традиційні відносини України та В’єтнаму, В’єтнаму, України, Росії та Китаю - "це ті традиції, які завжди приносили успіх", повідомляє прес-служба президента.

За словами Януковича, Україна та В’єтнам мають значний потенціал для розвитку торговельно-економічних відносин і співробітництва у низці галузей промисловості, таких як машинобудування, атомна енергетика, сільське господарство, ВПК, освіта, наука і технології, а також у культурній та гуманітарній сферах.

Янукович також повідомив, що запросив відвідати Україну в 2011 році з візитами президента В’єтнаму, прем’єр-міністра та голову Національних зборів СРВ.

Він висловив сподівання, що восени 2011 року в Україні під головуванням прем’єр-міністрів України та В’єтнаму відбудеться XII засідання Спільної міжурядової комісії. Президент повідомив також, що в Україні та В’єтнамі будуть проведені Дні культури наших країн.

Зі свого боку президент В’єтнаму відзначив важливість співпраці двох країн, насамперед, у торговельно-економічній та інвестиційній сферах. Серед перспективних галузей співробітництва він назвав машино- та верстатобудування, сільське господарство, енергетику, нафтогазову галузь, а також питання культури та освіти. "Ми також хочемо розвивати співробітництво у сфері оборони та безпеки, у питаннях підготовки кадрів", - додав він.

Янукович і Нгуєн Мінь Чієт підписали Спільну заяву про розвиток всебічного співробітництва і партнерства між Україною та В’єтнамом. Також у присутності глав держав було підписано низку двосторонніх документів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...