Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт припускає, що справу Чорновола реанімували через боротьбу кланів

Понеділок, 28 березня 2011, 13:08

Директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран не виключає, що однією з причин реанімації справи про загибель В’ячеслава Чорновола є "міжкланова боротьба" у нинішній владі:

Про це він заявив "Deutsche Welle".

"Зараз будуть витягувати ті справи часів 90-х та 2000-х років, оскільки порушення кримінальних справ дасть можливість певним групам більше впливати на політичну ситуацію, ніж та група, проти якої кримінальні справи порушені", - вважає він.

Крім цього, на думку Тарана, галас навколо справи Чорновола корисний нинішній владі як відвернення уваги суспільства від інших нагальних проблем країни.

Цій меті, вважає експерт, слугують і інші резонансні справи: кримінальна справа проти екс-президента Леоніда Кучми, роздмухування "проблеми російської мови в Україні" та ініціатива вивішування на 9 травня червоних прапорів колишнього СРСР.

Як відомо, колишній голова Народного руху України В'ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі в травні 1999 року під Борисполем.

Нещодавно його син – депутат парламенту Тарас Чорновіл закликав Генпрокуратуру скасувати рішення про передання слідства до міліції. Він пояснив це круговою порукою та сумнівами в об'єктивності слідчих МВС.

Депутат наполягає на допиті екс-президента Леоніда Кучми, екс-генерала міліції Олексія Пукача, тодішнє керівництво СБУ та керівників тогочасного виборчого штабу кандидата в президенти Кучми.

Тарас Чорновіл також заявив, що покійний екс-голова МВС Юрій Кравченко у присутності екс-президента Віктора Ющенка говорив про умисне вбивство В’ячеслава Чорновола.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування