У МЗС відсторонилися від "Посольства Божого"

Вівторок, 29 березня 2011, 12:32

Членами громадянської ради при Міністерстві закордонних справ можуть бути делегати від будь-якої неприбуткової організації.

Про це йдеться у коментарі МЗС, поширеному у вівторок.

"МЗС, як і інші міністерства та відомства відповідно чинної нормативної бази не має жодних інструментів впливу як на склад ГР, так і на вибори її керівництва", - зазначається в повідомленні.

"Членами ГР можуть стати делегати від будь-якої офіційно зареєстрованої неприбуткової організації, включаючи релігійні та творчі об’єднання, благодійні організації. Жодних професійних критеріїв добору членів цієї структури не передбачено", - додається в повідомленні.

Також МЗС зазначає, що в нинішньому вигляді Громадська рада (ГР) при МЗС може лише доносити думки різних суспільних груп щодо діяльності відомства.

Водночас в повідомленні зазначили, що роль інтелектуального центру при МЗС, зосередженого на експертизі підходів та форм реалізації зовнішньої політики, виконуватиме нещодавно створена Науково-експертна рада, до складу якої увійшли знані в Україні та світі фахівці-міжнародники

Раніше повідомлялося, що Головою Громадської ради при МЗС обрано пастора "Посольства Божого" Олександра Кормана.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування