Донецькі депутати проти таких "ганебних героїв, як Бандера"

Вівторок, 29 березня 2011, 14:08

Депутати Донецької обласної ради ухвалили звернення до народних депутатів України щодо неприпустимості героїзації Степана Бандери і розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Доповідачем виступила депутат облради від Компартії Ірина Попова, повідомляє Острів.

Попова закликала позбутися таких "ганебних героїв, як Степан Бандера".

"Розвиток подій в останні роки показує, що потенційна загроза відродження неофашизму стає реальністю. Використовуючи як привід для деструктивних дій скасування Указу президента України 46/2010 від 20 січня 2010 року про присвоєння Степану Бандері звання Героя, націоналістичні сили намагаються дестабілізувати політичну ситуацію в державі. Це викликає серйозну стурбованість Донецької обласної ради", - сказано в тексті звернення.

"Ми вважаємо скасування указу 46/2010 від 20 січня 2010 року актом відновлення історичної справедливості і свідченням намірів держави дотримуватися загальнолюдських норм гуманізму, європейської демократії і права", - заявляють депутати облради.

У той же час заяви депутатів Тернопільської, Івано-Франківської і Львівської облрад, їхні заклики до "революції під прапорами Степана Бандери", донецькі депутати розцінили як "демонстрацію агресії стосовно жителів східних регіонів України і керівництва держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування