Донецькі батьки від відчаю кинулися шукати правди в Європі

Вівторок, 29 березня 2011, 18:13

Батьки учнів Донецької школи звернулися до зарубіжних дипломатів із проханням допомогти запобігти закриттю навчального закладу.

Звернення ініціативної групи, текст яких має у своєму розпорядженні ZN.UA, спрямовані британському послові Лі Тернеру, американському послу Джону Френсісу Теффту, а також главі представництва ЄС в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшера.

"Ми зверталися до Верховної Ради, президенту, обласної адміністрації, Донецькому міській раді. Але всі вони залишилися байдужими", - заявляють батьки.

"Усі їхні дії підпорядковані одній меті: задоволення особистих інтересів за рахунок закриття школи... Ми ведемо нерівний бій з бюрократичною машиною і її покровителями", - йдеться у зверненні.

"На очах наших дітей відбувається брудне і цинічне руйнування шкіл, порушення конституційних прав і свобод громадян України", - пишуть батьки, апелюючи до світової спільноти.

Мешканці міста просять дипломатів посприяти тому, щоб ситуацію із закриттям школи взяли під свій контроль міжнародні правозахисні організації - Human Rights Watch і Венеціанська комісія.

Крім того, батьки впевнені, що "представники влади прийняли рішення продати будівлю школи, щоб отримати прибуток в ході підготовки до Євро-2012".

"Просимо вас зобов'язати місцеву владу не закривати школу, а у випадку закриття - позбавити Україну права приймати Євро-2012", - йдеться у зверненні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування