"Стоп цензурі!" надіслав Януковичу 11 вимог

Вівторок, 29 березня 2011, 19:14

Громадський рух "Стоп цензурі!" звернувся з 11 пунктами пропозицій до Віктора Януковича у зв’язку з призначенням прес-секретаря президента із членів руху.

Відповідне звернення рух оприлюднив у вівторок.

"Ви призначили собі прес-секретаря із членів руху "Стоп цензурі!", ми певні, що ви поділяєте принципи та цінності нашого руху. Відтак, просимо вас якнайшвидше звернути увагу на ситуацію в інформаційній сфері і здійснити наступні кроки", - йдеться в звернені.

Рух просить Януковича сприяти прозорості влади в Україні, поновивши практику попередників щодо відкритих щоквартальних прес-конференцій.

Крім того, пропонується запровадити ротацію у журналістському пулі, аби висвітлювати закордонні візити могли представники різних ЗМІ, не лише лояльних до влади.

"Сприяти реформуванню українських ЗМІ. Забезпечити створення системи суспільного мовлення, та розробити та внести законопроект "Про прозорість медіа власності", - зазначається в зверненні.

В "Стоп цензурі!" також вважають, що необхідно провести нараду з представниками силових структур з їхнім відкритим звітом щодо злочинів проти журналістів.

Активісти вимагають Януковича "публічно оприлюднити свою позицію з приводу диспаритету висвітлення телеканалами діяльності влади та опозиції на користь влади".

Також президента просять дати публічну оцінку ситуації із Нацрадою та довкола телеканалів ТВі, 5 канал, ТРК Чорноморська, та затримці оголошення повторного конкурсу на частоти, яких були позбавлені ці телеканали.

"Ініціювати обговорення цих проблем в рамках Громадської ради із залученням представників Руху та незалежних експертів", - зазначається в зверенні.

Рух закликає також призначити членом Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення за президентською квотою кандидатуру,  яку висуне громадськість та підтримає рух "Стоп цензурі!".

Януковича просять гарантувати дотримання медійного законодавства в сфері повноважень редакційних рад в засобах масової інформації.

Останнім проханням журналісти вимагають виконати обіцянку, дану майже рік тому, і показати журналістам свій маєток у Межигір’ї.

В "Стоп цензурі!" зазначають, що "в Україні не створено системи незалежного регулювання галузі, немає вільного ринку ЗМІ, журналісти залишаються не захищеними від фізичних переслідувань та тиску, а простір плюралізму тотально скоротився". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...