Суд сказав відпустити одного з затриманих за "пошкодження Майдану"

Четвер, 3 березня 2011, 12:26

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу журналіста Ігоря Гаркавенка на продовження терміну утримання під вартою за звинуваченням у пошкодженні гранітної плитки під час "податкового Майдану".

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції".

"Гаркавенко, який приходив на Майдан у листопаді 2010 року в якості журналіста з метою написання репортажу, близько двох місяців знаходився під вартою за безглуздим звинуваченням у нібито пошкодженні гранітної плитки, хоча під час встановлення наметів його у містечку не було взагалі", - зазначили у прес-службі.

"Районний суд подовжив йому термін утримання під вартою ще на 2 місяці. Апеляційний суд скасував протизаконне і неправосудне рішення", - повідомили в організації.

Гаркавенко був затриманий київською міліцією 23 грудня 2010 року як учасник акцій підприємців проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності у Києві наприкінці минулого року.

Цього ж дня йому було пред’явлено обвинувачення за частиною 2 статті 28, частиною першою статті 194 Кримінального кодексу України – умисне пошкодження майна.

Наступного дня Голосіївський районний суд Києва обрав Гаркавенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

За словами затриманого, він не має відношення до пошкодження гранітного покриття на Майдані Незалежності, адже прибув із Харкова до Києва лише 25 листопада 2010 року – після встановлення наметового містечка, яке нібито пошкодило гранітні плити.

1 березня Гаркавенко на знак протесту оголосив у слідчому ізоляторі безстрокове голодування.

У СІЗО він мав зустріч із уповноваженою Верховної Ради з прав людини Ніною Карпачовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News