Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шоу Шустера й Кисельова прирівняли до наркотику

Середа, 30 березня 2011, 10:41

Політичні ток-шоу в Україні стали наркотиком для політиків.

Таку думку глава Центра прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко висловив "ЛІГАБізнесІнформ".

"На жаль, наше телебачення сидить на рейтингах, як на наркотику, - що рейтингове, те й ставлять. Потрібні скандальні політичні шоу - ставлять", - сказав він.

"Але популярність цих ток-шоу знижується, як і інтерес людей до політики в міру розчарування в різних політичних лідерах. Є критичне ставлення до скандальної форми, що особливо видно на прикладі "Великої політики" на "Інтері" й у Шустера", - наголосив Фесенко.

Він зазначив, що ток-шоу з'явилися "після Помаранчевої революції, коли в країні різко виріс інтерес до публічної політики".

"За ступенем інтересу до політики Україна була рекордсменом у Європі, що підтверджують порівняльні соціологічні дослідження. Телевізійники це відчули й використали, запропонувавши такий ентертейнмент, але в політичній упаковці. І ці ток-шоу стали певним наркотиком для політиків", - зазначив політолог.

"У свій час ці шоу сприймалися як частина розвитку демократії. Але проблема в тому, що зараз ці ток-шоу стали інструментом маніпулятивних змагань. Ток-шоу за визначенням не можуть виконувати просвітительську роль", - резюмував Фесенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: