Українці світу стурбовані. У Канаді оцінять події в Україні

Середа, 30 березня 2011, 11:33

Світовий конгрес українців стурбований розвитком подій в Україні.

Ще минулого року представники Конгресу зверталися до президента Віктора Януковича, але досі відповіді від не отримали, зазначив генсекретар Світового конгресу українців Стефан Романів.

Нещодавно українці Канади домоглися від канадського парламенту проведення слухань, під час яких оцінять події в Україні, передає Радіо "Свобода".

Світовий конгрес українців зібрав тисячі підписів під зверненням до Януковича з закликом публічно визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

"У Канаді є День скорботи за померлими у часи Голодомору, а в Україні міністр Табачник починає вчити, що нічого такого не було. Ми маємо пам’ятати про трагедію, світ її визнає", – наголосив Романів.

Нині імідж України у світі не дуже добрий, тому важливо його підтримувати і поліпшувати, зазначив він.

Романів зазначив, що, наприклад, в Австралії українцями себе визнають близько 40 тисяч осіб, – і якби Україна належно розвивалась, то чимало людей, на його думку, повернулися б на батьківщину.

Голова СКУ зазначив, що Україна має великий потенціал для інвестицій та економічного розвитку, але не використовує його.

Романів наголосив, що жоден поважний австралійський інвестор не вкладе свої гроші у країну, де не має єдиних правил ведення бізнесу, не діють закони, немає гарантій з боку держави.

Світовий конгрес українців об’єднує близько 20 мільйонів людей у світі.

Минулого року представники Конгресу зверталися до президента Віктора Януковича щодо визнання Голодомору актом геноциду, відстоювали єдину державну українську мову, євроінтеграцію.

Вони також виступали проти переслідування представників опозиції, зацікавлення СБУ Українським католицьким університетом та істориком Русланом Забілим, закриття українських шкіл на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...