Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов обіцяє дізнатись в Ізраїлі про викрадення палестинця з України

Четвер, 31 березня 2011, 14:01

МВС має намір отримати від ізраїльської сторони відповідь, яким чином з України до Ізраїлю потрапив громадянин Палестини Дірар Абусісі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов на конференції в четвер.

Він повідомив, що МВС спрямувало відповідний запит до Ізраїлю, відповідь на який ще не отримано. Однак, за словами Могильова, він збирається з'ясувати це питання в рамках міждержавних зустрічей.

"Враховуючи те, що планується поїздка офіційної делегації МВС в Ізраїль, ми дане питання там піднімемо і з'ясуємо, як він туди потрапив", - сказав Могильов.

Водночас посольство Палестини в Україні чекає на офіційну відповідь від української влади про ситуацію, пов'язану зі зникненням Абусісі на території України.

"Ми очікуємо офіційної інформації, офіційної відповіді з боку української влади, щоб установити причини, які призвели до раптової появи палестинського громадянина в ізраїльській в'язниці", - заявив посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад на прес-конференції.

Він також наголосив, що офіційні установи України роблять усе можливе, щоб з'ясувати справжню причину зникнення громадянина Палестини на території України.

Посол висловив сподівання, що коли міністр внутрішніх справ України перебуватиме з візитом у Палестині, це питання обговорюватиметься.

Він також позитивно оцінив той факт, що український МЗС запросив посла Ізраїлю для роз'яснення ситуації.

Він назвав інцидент, пов'язаний зі зникненням підданого Палестини, "піратською операцією на території дружньої країни".

Аль-Асаад висловив упевненість, що українська сторона до зникнення палестинського громадянина не причетна. "Я впевнений, що будь-які високопоставлені люди з боку України не замішані... офіційно СБУ в цьому питанні не замішане", - сказав посол.

Водночас він висловив припущення, що до цієї ситуації можуть бути причетні "не високопоставлені представники" правоохоронних органів.

Раніше прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що викрадений з України палестинець перебуває в Ізраїлі законно.

Українська правда, Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування