Ющенко розповів, що завадило йому розкрити справу Гонгадзе

Четвер, 31 березня 2011, 22:07

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, що контролював справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе "стільки міг".

Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі.

"Треба вітати такого роду кроки, як доведення до кінця справи Гонгадзе", - заявив він.

"До 2005 року ми не мали жодного прогресу ні по тому, хто його вбив, ні по тому, хто його замовив. І коли я прийшов, перша нарада з Генпрокуратурою у мене була присвячена п’яти справам, одна із них Георгій Гонгадзе. Для мене це була справа честі", - розповів Ющенко.

Екс-президент уточнив, що за "два з половиною роки" в цій справі було передано "до суду ту частину, що стосується вбивць, висунули конкретне звинувачення щодо цих людей, суд розглянув, кримінальне переслідування Генпрокуратурою задоволене, ці вбивці посаджені в тюрму".

"За перші три роки ми справилися з першою частиною проблеми вбивства Гії Гонгадзе. Ми взнали, слідством довели і судом прийняли рішення щодо вбивць", - додав він.

"Але друге питання складніше, воно перш за все правове, але ще й політичне, хто стояв за цим вбивством. І тому при відсутності Кравченка, основного фігуранта цієї справи, без Пукача (а у нас тоді Пукача не було, ми отримали за сім чи шість місяців до завершення Пукача) тому все, що стосувалося другої частини слідства, скільки міг, 3-4 місяці, я контролював", - заявив Ющенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування