Герман вивела Януковича з-під удару?

Середа, 9 березня 2011, 09:05

Політолог Володимир Корнілов не виключає, що письменник Василь Шкляр відмовився від Шевченківської премії на прохання заступниці глави Адміністрації президента Ганни Герман.

"Я не виключаю, що тут був елемент режисури з боку Банкової", - цитує його газета "Сегодня".

"Якби 9 березня президент вручив премію за ксенофобський роман, він опинився би під пресом критики з Європи, Росії й Ізраїлю. Тож я припускаю, що Ганна Герман, яка, власне, й підставила Януковича своїм лобіюванням цього роману ("Чорний ворон"), і вмовила Шкляра написати такий лист, щоб дати можливість Януковичу вийти з ситуації без скандалу", - заявив політолог.

Коментар Герман, яка раніше виступала на підтримку роману Школяра, газеті отримати не вдалося: її телефон 8 березня був вимкнений.

Між тим, член Шевченківського комітету, поет Василь Герасим’юк (виступав за присудження премії Шкляру) каже: "Президент мав вибір - звільнити Табачника чи не дати премію Шкляру. І якщо президент не звільнив міністра освіти, значить Табачник йому дорожчий".

Інший член комітету, письменник Олександр Сизоненко (виступав проти присудження премії Шкляру) каже: "Я задоволений рішенням президента, яке врятувало країну від великої ганьби. Не вистачало, щоб Україну вважали антисемітською й русофобською країною! На щастя, ми цього уникли".

Як відомо, в середу, 9 березня, у Каневі буде вручена Шевченківська премія за низку художніх творів у розмірі 250 тисяч гривень кожна.

Президента Віктора Януковича, який підписав указ про нагородження, швидше за все, не буде на врученні: лікарі заборонили йому пересуватися на великі відстані до зняття швів на нозі, що заплановано на 11-12 березня.

Напередодні вручення премії вибухнув скандал, у результаті якого Василь Шкляр, автор роману "Чорний ворон", який визначив для премії Шевченківський комітет, фактично відмовився від премії, попросивши президента перенести його нагородження "на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...