Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців хочуть позбавити можливості голосувати "проти всіх"

Понеділок, 11 квітня 2011, 15:54

У законопроекті про вибори народних депутатів пропонується виключити з бюлетеня пункт "проти всіх".

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович на прес-конференції, в ході якої представив концептуальні позиції підготовки проекту закону, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, у виборчому бюлетені для голосування в загальнодержавному окрузі відсутня позиція "не підтримую кандидатів у народні депутати України від жодної політичної партії".

Крім того, у виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі відсутня позиція "не підтримую жодного кандидата".

Також законопроект не передбачає участі у виборах блоків політичних партій.

Лавринович підкреслив, що в підготовлюваному законопроекті про вибори народних депутатів враховано пропозицію президента Віктора Януковича про введення змішаної пропорційно-мажоритарної системи виборів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В рамках такої системи, половина депутатів Верховної Ради будуть обиратися за списками від політичних партій, а друга половина - в одномандатних виборчих округах.

Крім того, він заявив, що президент пропонує підвищити до 5% прохідний бар'єр для партій на наступних парламентських виборах.

За словами міністра, в законопроекті пропонується, щоб усі партії, не залежно від часу реєстрації, брали участь у виборах.

У законопроекті передбачено, що висунення кандидата в депутати від партії за списками і в одномандатні округи проводиться на з'їзді. Також передбачена можливість самовисування кандидатів.

Крім того, законопроект пропонує відмовитися від бюджетного фінансування передвиборної агітації кандидатів і проводити її за гроші кандидатів.

Крім того, пропонується проводити голосування з 8.00 до 24.00.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування