У Мінську затримали декількох людей через теракт, і декількох – через паніку

Вівторок, 12 квітня 2011, 14:12

У рамках розслідування кримінальної справи про теракт у мінському метро є затримані.

Про це заявив журналістам у вівторок заступник генпрокурора Білорусі Андрій Швед, повідомляє "Інтерфакс".

"Уже опрацьовуються декілька осіб, вони затримані", - сказав Швед.

Він уточнив, що теракт скоїли не смертники. "Йдеться не про смертників, дуже велика імовірність радіокерованого пристрою", - сказав Швед.

За попередніми даними, потужність вибуху склала не менше 3 кг у тротиловому еквіваленті, сказав заступник генпрокурора країни.

"Цей вибуховий пристрій був споряджений різними елементами ураження – кульками, дротиками, цвяхами", - сказав Швед.

"Ми вперше зіткнулися з таким проявом тероризму", - заявив він.

Крім того, правоохоронні органи Білорусі затримали трьох "розповсюджувачів провокаційних чуток, які сіяють у Мінську паніку".

Як повідомили кореспонденту "Інтерфакс-Захід" у Держсекретаріаті Ради безпеки Білорусі, "всі троє - жителі Мінська - були затримані й поміщені у слідчий ізолятор за те, що за допомогою інтернет-форумів і соціальних інтернет-мереж поширювали свідомо брехливі дані про нібито здійснені в білоруській столиці терористичні акти: вибухи автобусів, авто й залізничного вокзалів".

За словами співрозмовника агентства, подібні чутки "умисно мають на меті посіяти паніку й дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в місті".

Співробітниками спецслужб "уже встановлені особистості ще десяти розповсюджувачів брехливої інформації, найближчим часом у відношенні них будуть вжиті відповідні заходи", зазначив представник Держсекретаріату Ради безпеки.

Як відомо, увечері 11 квітня в мінському метро стався вибух – як припускають, був теракт. За останнім даними, жертвами того вибуху стали 12 осіб, більше 150 отримали поранення, 20 осіб перебувають у важкому стані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування