Україна та Росія поки не домовилися про газ

Вівторок, 12 квітня 2011, 18:07

Україні та Росії не вдалося знайти спільний підхід щодо подальшої співпраці в газовому питанні.

Про це заявив перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов на спільному брифінгу з першим віце-прем'єром України Андрієм Клюєвим.

"Ми обговорили питання взаємодії в енергетичній сфері, як розвивається співробітництво в газовій сфері, у постачаннях нафти, в ціноутворенні на газ", - зазначив він.

"Маю сказати, що не зі всіх питань знайдені взаємоприйнятні рішення чи навіть підходи. Але ми отримали доручення від прем'єр-міністрів, що до 7 червня відповідні групи додатково опрацюють нові підходи", - сказав Шувалов.

Він також закликав Україну серйозно поставитися до російської пропозиції про інтеграцію у Митний союз.

"Ми представили всі переваги на найближчий час та на період 5-10 років. Запрошуємо українську сторону серйозно поставитися до цієї доповіді", - заявив російський віце-прем'єр.

У свою чергу Клюєв під час брифінгу оголосив, що Україна та Росія починають спільні проекти у галузі авіабудівництва та космосу. Він повідомив, що за перший квартал товарообіг між Україною та Росією збільшився на 57%.

Брифінг проходив у форматі без запитань журналістів. Під час свого виступу російський віце-прем'єр вперто називав приймаючу сторону "Республіка Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування