Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сірий кардинал цензури Медведчук тепер захищає ЗМІ від "кухарки" з Банкової

Середа, 13 квітня 2011, 17:40

Екс-лідер СДПУ(о) і глава адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук вважає незаконними вимоги представників влади до журналістів оприлюднювати свої видатки.

Про це йдеться в коментарі Медведчука, поширеному центром "Правова держава", який він очолює.

"От що трапляється, коли забувають або спотворюють настанови класиків історичного матеріалізму. Як відомо, в оригіналі один з них говорив, що "будь-яка куховарка не здатна" керувати державою (прим.: В.Ленін, ПСС, т.34,с.315)», – відзначив Віктор Медведчук.

"Можна зрозуміти образу на журналістів, коли ті інтерпретують події не так, як хочеться представникам влади, і тим більше, коли насмілюються говорити про їхню неохайність або, м'яко виражаючи, нещирості. Наприклад, щодо оприлюднених декларацій про доходи", - заявив він.

"Але для чиновника існує тільки один шлях довести свою правоту - юридичний. Ця практика загальноприйнята на Заході, і журналіст ризикує, якщо пише наклеп. Але державний службовець, що не може довести свою правоту - ризикує піти у відставку..", - сказав Медведчук.

За його словами, "говорити чиновникам про продажність журналістів - усе одно що тиграм обвинувачувати кішку в тім, що вона хижак. Тим більше тим політикам, котрі самі ще недавно жили журналістським хлібом і теж не ходили пішки".

"На відміну від людей з рангом держслужбовця, зарплата яких залежить від посади, а не від користі, принесеної країні, журналісти змушені самі заробляти собі на хліб", - підкреслив керівник центру "Правова держава".

Медведчук дає роз’яснення, чим журналіст відрізняється від держслужбовця і нагадує, що антикорупційне законодавство поширюється лише на чиновників, а не ЗМІ.

Як відомо, саме з приходом Медведчука на посаду глави адміністрації президента Кучми відбулося запровадження "темників" на центральних телеканалах.

Слід відзначити, що це другий коментар, зроблений Медведчуком за останній рік.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...