Податківці хваляться, що зберегли державі 2 мільярди

Середа, 13 квітня 2011, 23:20

У 2011 році більше 600 кримінальних справ, порушених податковою міліцією, направлені до суду з обвинувачувальними висновками.

Про це повідомив перший заступник голови Державної податкової служби України - начальник податкової міліції Андрій Головач, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, дев’ять з десяти викритих злочинів - тяжкі та особливо тяжкі, більша частина справ порушується за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Разом з тим Головач наголосив, що "головне завдання податкової міліції - не посадити за грати, а забезпечити надходження до бюджету недоплачених податків".

З початку року відшкодовано збитків по кримінальних справах та стягнуто за результатами перевірок більше півмільярда гривень.

Також упереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 1,5 мільярд гривень, припинений незаконний обіг товарів на суму майже 300 мільйонів гривень. Таким чином, загалом податкова міліція зберегла для держави більше 2 мільярди гривень.

Підрозділами податкової міліції за цей час ліквідовано 40 конвертаційних центрів.

Стягнуто до бюджету 80 мільйонів гривень несплачених податків з суб’єктів господарювання, які скористались послугами цих центрів для ухилення від оподаткування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News