Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палестина хоче у Газі таку ж зону як у Лівії

П'ятниця, 15 квітня 2011, 15:23

Палестинська сторона має намір у вересні звернутися до Генасамблеї ООН із проханням про визнання незалежності Палестинської держави.

На такий крок вона піде у випадку якщо до цього часу не просунуться мирні переговори з Ізраїлем, заявив палестинський посол в Москві Фаєд Мустафа.

"Якщо до вересня не відбудеться руху у справі переговорів по врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту, то в якості одного з варіантів розвитку подій ми припускаємо звернення нашого керівництва до Генасамблеї ООН з вимогою визнати Палестинську державу в кордонах, що існували на 4 червня 1967 року", - сказав він.

Посол також заявив, що влада Палестинської автономії підтримує ініціативу Ліги арабських держав винести на обговорення Ради Безпеки ООН пропозицію про введення безпольотної зони над сектором Газа.

"Нинішня вимога про введення такої зони над сектором Газа є зовсім законним, вона буде забезпечувати захист життя населення сектору", - сказав він.

За словами палестинського дипломата, у цей час пропозиція ЛАГ перебуває на розгляді влади різних арабських держав, що входять в ООН.

За словами Мустафи, існують різні думки щодо доцільності введення безпольотної зони над сектором Газа.

Дехто думає, що територія сектора занадто мала для того, щоб введення такої зони забезпечувало реальний захист палестинського населення, тому що Ізраїль цілком може обстрілювати сектор зі своєї території.

"Але є й інші, які вважають, що дане рішення може бути корисним, і якщо воно практично не несе якоїсь конкретної користі, то в політичних відносинах це буде дуже важливий крок", - додав палестинський посол.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування