Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка похвалився кількістю покараних посадовців

П'ятниця, 15 квітня 2011, 17:39

З початку року в Україні порушено 25 кримінальних справ стосовно високопосадовців.

Про це на прес-конференції у Вінниці заявив генпрокурор Віктор Пшонка, повідомляє УНІАН.

За його словами, з порушених цього року 25 справ проти високопосадовців, 15 уже направлено до суду.

"Корупція не має політичних кольорів. Сьогодні до кримінальної відповідальності за вчинення службових злочинів притягуються високопосадовці - представники нинішньої влади", - сказав Пшонка.

Серед цих посадовців він назвав екс-заступника міністра навколишнього середовища Бориса Преснера, екс-начальника Держінспекції з контролю за цінами Тетяну Рудь, екс-міністра транспорту Віктора Бондаря, директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктора Адамовича, колишнього заступника голови Держкомітету ветеринарної медицини Олександра Жука.

"Це кримінальні справи останніх місяців", - повідомив Пшонка.

За його словами, високопосадовці завдали державі збитків на суму майже 2,5 млрд. грн., з яких понад 500 млн. грн. уже відшкодовано у держбюджет.

"Ураховуючи заподіяння державі вказаними злочинами, я маю на увазі високопосадовцями, матеріальної шкоди на суму майже 2,5 млрд. грн., органи прокуратури в період розслідування кримінальних справ приймають і подають позови до суду про повернення цих коштів до держави. Уже судами вирішено до повернення цих коштів на суму більше 500 млн. грн.", - повідомив Пшонка.

Він підкреслив, що органи прокуратури намагаються не тільки притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, а й повернути ці кошти державі.

"І це є реальною боротьбою з корупцією", - сказав генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...