Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іменем рятівника Януковича від судимостей назвали планетарій і поїзд

П'ятниця, 15 квітня 2011, 21:16

Донецькому планетарію присвоєно ім'я льотчика-космонавта Георгія Берегового.

Відповідне рішення було ухвалене 15 квітня на пленарному засіданні сесії Донецької міськради, повідомляє прес-служба міськради.

"Таке рішення прийнято у зв'язку з 50-річчям від дня першого польоту людини в космос і 90-річчям з дня народження нашого знаменитого земляка, двічі героя Радянського Союзу Георгія Берегового Тимофійовича", - прокоментував рішення сесії Донецької міськради міський глава Олександр Лук'янченко.

Крім цього, повідомляється, що Південна залізниця 15 квітня з Карлівського залізничного вокзалу урочисто запустила новий поїзд номер 92/91 сполученням "Полтава - Москва" під назвою "Георгій Береговий".

"Новий поїзд - другий іменний в Україні", - повідомив "Українським новинам" на відкритті керівник Південної залізниці Віктор Остапчук.

За його словами, перший курсує з Харкова до Москви і носить ім'я Миколи Конарєва - відомого залізничника.

Поїзд "Георгій Береговий" назвали в рамках увічнення пам'яті космонавта, згідно з указом президента Віктора Януковича.

На урочистому запуску поїзда також були присутні міністр освіти і науки Дмитро Табачник, глава Полтавської обладміністрації Олександр Удовиченко, глава Полтавської обласної ради Іван Момот та ін. Запуск потягу освятив єпископ Полтавський і Миргородський Філіп.

Як відомо, космонавт Береговий клопотав про зняття судимостей з Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування