Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" вважають, що підвищувати бар'єр - демократично

Неділя, 17 квітня 2011, 13:24

Депутат від Партії регіонів Юлія Льовочкіна не бачить антидемократичності у встановленні 5% прохідного бар'єру до Верховної Ради.

Про це вона заявила в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Як приклад, депутат привела Швецію, де для проходження в парламент встановлений 4% бар'єр і Німеччину, в якій він дорівнює 5%, йдеться у повідомленні.

Льовочкіна також зазначила, що, розробляючи новий законопроект про вибори народних депутатів, не можна виходити з конкретної політичної ситуації.

"Вимоги Венеціанської комісії, в тому числі і всіх міжнародних інституцій, які спостерігають за виборами, полягають в тому, щоб будь-які зміни до передвиборчого законодавства вносилися хоча б за рік до проведення виборів. А зараз ці зміни вносяться значно раніше", - заявила вона.

На думку депутата, змішана система виборів дозволяє "наблизити народного депутата, до свого виборця".

"Вона дозволить обрати людей, які будуть, більш відповідальні перед своїм виборцем. Ця система дозволить увійти до парламенту людям, які, користуються підтримкою населення і не прив'язані політично до жодної партії", - заявила Льовочкіна.

"Крім того, одним з нововведень нового закону про вибори, Льовочкіна назвала можливість формувати виборчі комісії не під час виборчого процесу, а заздалегідь, що дозволить підвищити професійний рівень роботи членів комісії", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...