Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-мера Алушти звільнили від покарання в'язницею

Вівторок, 19 квітня 2011, 19:31

Суд звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном 62-річного засудженого колишнього Алуштинського міського голову Олексія Нечаєва.

Відповідне рішення приняв Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, повідомляє УНІАН з посиланням на Уповноважену з прав людини Ніну Карпачову.

Здійснюючи моніторинг стану дотримання прав ув’язнених у Сімферопольському слідчому ізоляторі, представники омбудсмана виявили у медичній частині СІЗО тяжко хворого Нечаєва.

Його стан здоров’я був настільки критичним, що засуджений ледве говорив та не міг підвестися з лікарняного ліжка, зазначають у прес-службі Карпачової.

Як з’ясувалося, Алуштинським міським судом від 11 жовтня 2010 року без урахування всіх обставин справи, стану здоров’я, віку та інших пом’якшуючих вину обставин Нечаєву було призначене надто суворе покарання - 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень, якими не було заподіяно суттєвої шкоди державним інтересам.

Інкримінована йому матеріальна шкода у розмірі 29 тисяч гривень була повністю погашена обвинуваченим у справі ще до вироку суду.

"За п`ять місяців перебування в Сімферопольському СІЗО в ув’язненого, інваліда ІІ групи, загострилися хронічний пієлонефрит єдиної нирки, цукровий діабет, гіпертонія, кардіосклероз, а також ускладнився перебіг інших хронічних хвороб. Відбування покарання в такому критичному стані за ґратами прирікало Нечаєва на смерть", - заявили у омбудсмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування