Посол побачив, навіщо Путіну Україна

Вівторок, 19 квітня 2011, 23:21

Перед виборами президента в Росії Володимир Путін хотів би похвалитися сильнішими зв’язками України з Росією.

Таку думку озвучив колишній міністр закордонних справ України та посол України у Польщі Геннадій Удовенко в інтерв’ю газеті "Rzeczpospolita".

"Росія давно каже про свої особливі інтереси у порадянському просторі. А чому тепер - мабуть, з приводу планованих у Росії на наступний рік президентських виборів. Путін хотів би похвалитися сильнішими зв’язками України з Росією, отже, посилив натиск на президента Віктора Януковича", - зазначив він.

На думку Удовенка, співпраця України і Митного союзу означала б обмеження суверенності України.

"Це прикро, але щораз виразніше видно, що нинішня влада погоджується, аби Україна перебувала в орбіті впливів Москви. Найкращий приклад - це харківські домовленості: згоду на видовжене стаціонування російського флоту у Севастополі пояснювали тим, що Україна менше платитиме за російський газ. Чому ж тоді не підвищено оплат за використання бази в Криму?", - запитує посол.

Він зазначив, що українська сторона розуміє, що деякі великі держави, наприклад, Німеччина і Франція, не хочуть сперечатися з Москвою у справі залучення України до ЄС.

"Тим більше ми мусимо показати, що нам залежить на інтеграції. Я маю надію на підтримку Польщі", - цитує Удовенка "Польське радіо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...