Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Луценка вже приготували два варіанти для Європейського суду

Середа, 20 квітня 2011, 22:13

Соратники колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка розраховують на його звільнення зі слідчого ізолятора на поруки 21 квітня.

Про це заявив депутат від НУНС Юрій Гримчак в ефірі телеканалу ТВі.

"Просто логічно неможливо пояснити, чому людина повинна перебувати під арештом, якщо ніяких причин, щоб він там знаходився, не було", - сказав він.

Депутат також додав, що однопартійці Луценка оскаржують законність його арешту в Європейському суді з прав людини, у якого в даний час є всі підстави розглянути справу екс-глави МВС України позачергово.

"Ми зверталися до Європейського суду. У нас є надія, що, згідно зі статтею 41, якщо не помиляюся, статуту Європейського суду, розгляд справи відбудеться поза чергою. І в нас є надія, що так буде", - зазначив Гримчак.

"Є ще 39 стаття, згідно з якою, якщо є загроза життю і здоров'ю, теж розглядається поза чергою. Після того, як пан Бойченко - слідчий - заборонив лікарям ходити до Луценка, і у нас є ці документи, ми будемо це робити. У нас є план і на той, і інший варіант, але ми сподіваємося, що все буде добре завтра", - сказав депутат.

Раніше Гримчак передав в ГПУ підписи більше 60 парламентаріїв, які вимагають звільнення з-під варти Луценка.

21 квітня Апеляційний суд Києва розглядатиме подання про продовження арешту екс-міністрові на 5 місяців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування